Briose dospite cu ciocolata

Postat de daniastefania in Prajituri
23 Apr 2015 | 2818 vizualizari
Briose dospite cu ciocolata

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 54 patratele de ciocolata
  • 1 galbenus de ou batut cu putin lapte pentru uns

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta apoi iar aluatul si se lasa din nou la dospit. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar decupam cerculete. In mijlocul fiecarui cerculet asezam un patratel de ciocolata. Pliem apoi cerculetul in doua si iar in doua. Trei bucati astfel obtinute se aseaza in forma de muffins unsa cu ulei. Indoitura celor 3 cercuri sa fie spre interiorul formei. Lasam briosele sa creasca 20-30 minute. Le ungem apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Sunt foarte bune si se pot servi si cu o cana cu lapte sau iaurt. Sper sa va placa!

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Învârtită cu dovleac

Postat de gicuta69

Învârtită cu dovleac

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.         Se pune...

Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Incepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua. Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 15:31
la 23.04.2015, 19:29
Ce dragute sunt
la 23.04.2015, 20:15
la 23.04.2015, 21:03
Vreau si eu!
la 24.04.2015, 01:52
Multumesc! Rocsi ti-as da cu mare drag!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking