Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Postat de madi_marin in Prajituri
10 Iun 2012 | 4360 vizualizari
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

Reţeta de bază am luat-o din revista GoodFood. Era o reţetă de negresă. M-am gândit să le fac sub formă de brioşe.Şi pentru că aveam vişine,şi pentru că îmi plac în combinaţie cu ciocolata…a ieşit ce vedeţi.

Ingrediente

Pentru 10 brioşe :

  • 150 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 2 linguri nucă de cocos plus extra
  • ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit.

Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia.

Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.

Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.

Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...

Citeste continuarea

Braduti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Braduti cu ciocolata

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 12:11
Offffffff ce-mi plac
la 10.06.2012, 12:24
la 10.06.2012, 12:26
la 10.06.2012, 12:26
bun bun
la 10.06.2012, 12:35
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking