Bruschete cu mazare verde

Postat de andaoana in Vegan / Raw vegan
28 Aug 2017 | 5993 vizualizari
Bruschete cu mazare verde

Un fel care poate fi un mic dejun, un pranz sau gustarea de seara . La fel de bine poate sa fie si pe un platou cu aperitive frumos decorate. Este sanatos si foarte gustos . Gustul proaspat si culoarea verde a acestui preparat iti poate inveseli ziua . Se poate servi cu mazline sau cu branza.

Ingrediente

  • -200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din borcan)
  • -3 fire de ceapa verde
  • -5-6 frunze de menta
  • -zeama de la o lamaie
  • -2 linguri ulei masline
  • -3 catei usturoi (optional)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin .

Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .

Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o pasam  impreuna cu ceapa verde maruntita , usturoiul , zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de masline si condimente .


Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.

Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute .Gustati de sare , piper si lamaie si mai adaugati daca mai trebuie .


Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi , ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Postat de Bucataras

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.  Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...

Citeste continuarea

Salata de linte cu rosii sotate

Postat de Ela68

Salata de linte cu rosii sotate

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul.  Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2017, 15:42
la 28.08.2017, 15:45
la 28.08.2017, 16:43
la 28.08.2017, 17:15
la 28.08.2017, 18:47

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking