Budinca braziliana

Postat de ANCA in Prajituri
3 Dec 2012 | 14762 vizualizari
Budinca braziliana

... sau un fel de crema de zahar ars! Ff buna, mai consistenta parca. Reteta preluata pe blogul Crazy Mother Cooker .

Ingrediente

  • o cutie de lapte condensat indulcit
  • o cantitate egala volumetric de lapte integral
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • optional vanilie (eu sunt fan, asa ca am pus)

Mod de preparare

Laptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol.

Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate .

Intr-o forma metalica (n-am avut ceva potrivit, am folosit o cratita cam mare..) se pune zaharul la caramelizat la foc mic, amestecand, sa nu se arda si sa devina amar. Se roteste cratita astfel incat peretii sa fie acoperiti si ei de caramel.
Adaugam mixul de mai sus peste zaharul topit, apoi asezam vasul intr-o tava/ cratita larga unde punem apa clocotita cam pana la jumatea formei cu puddingul

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 50-60 min, si apoi verificati cu scobitoarea in centru daca e gata (daca scobitoarea iese curata, e gata; daca iese cu ceva firimituri pe ea, mai lasati puddingul la cuptor cateva minute)
Lasam la racit la temperatura camerei si apoi se pune la frigider pentru minim 1-2 ore (se serveste rece).

Inainte de servire, ntroduceti usor un cutit cu lama subtire pe perimetrul formei, ca sa desprindeti puddingul de margini, si apoi rasturnati-l intr-o farfurie intinsa . Farfuria se pune deasupra formei, cu fundul in sus,si apoi se rastoarna impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca braziliana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu visine si urda

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si urda

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte...

Citeste continuarea

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Postat de rocsi_1612

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 18:01
la 03.12.2012, 18:16
cred ca-i f buna!
la 03.12.2012, 18:33
Deja i-am simtit gustul! Cat de buna trebuie sa fie! Mi-ai facut o pofta de zile mari!
la 03.12.2012, 19:16
hmmm cat de bine arata
la 03.12.2012, 20:07
Ce buna o fi asa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking