Budinca cu fidea si branza de vaci

Postat de medioto59 in Paste
28 Oct 2015 | 11036 vizualizari
Budinca cu fidea si branza de vaci

Ingrediente

  • 500 g fidea Barilla
  • 150 g smantana20%
  • 1 kg branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru pudrat budinca

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.

Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor),smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 30 min.

Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.

Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca  sau pur si simplu ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fidea si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Postat de simona72

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...

Citeste continuarea

Paste carbonara

Postat de sufletista

Paste carbonara

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 13:08
Super!
la 28.10.2015, 13:17
O bunatate!
la 28.10.2015, 13:23
Vaaaai, ce bună e! Îmi place mult!
la 28.10.2015, 13:23
Multumesc,Anett!
la 28.10.2015, 13:23
Multumesc,Gicuta!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking