Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2014 | 13182 vizualizari
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Am pregatit budinca de cartofi pentru o masa de seara. Pentru a mai reduce putin din timpul de preparare, am fiert intai rondelele de cartofi si abia pe urma am pus budinca la cuptor.

Ingrediente

  •  4 cartofi
  • 2 oua
  • 250 g mozzarella Delaco
  • 100 g cubulete de bacon
  • 3 fire de usturoi verde
  • sare
  • chilli

Mod de preparare

Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert.

Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel.

Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati rondele au fiert foarte repede) i-am scurs de apa si i-am lasat putin la racit, pentru a putea asambla budinca.

Am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 12 cm si vreo 6 forme de briose, pentru a pregati si cateva budincute, pentru copiii ce se invart prin preajma. 

Am uns forma cu putin unt, dupa care am asezat un strat de rondele de cartofi, fasii de mozzarella si usturoi tocat.

Am adaugat cubulete de bacon si am presarat sare si putin chilli deasupra. Am mai adaugat si putin usturoi.

Am asezat inca un strat de rondele de cartofi, am pus ou batut din belsug, pentru a patrunde printre straturi, am mai adaugat un praf de sare si am pus formele la cuptor. 

Cand am considerat ca sunt aproape gata, am pus mozzarella deasupra si am mai lasat budincile la cuptor pana s-a format o crusta rumen-aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Conopida cu pesmet si smantana

Postat de Zamfira

Conopida cu pesmet si smantana

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem...

Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza si leurda

Postat de simona72

Cosulete cu crema de branza si leurda

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreunca cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 09:25
la 11.04.2014, 09:31
bine arata
la 11.04.2014, 09:33
este buna recomandarea cu fiertul partial in prealabil. am preparat cartofi gratinati alaltaieri si n-am avut in casa decat rosii. m-am umplut de nervi ca nu se mai faceau. trebuia sa le pun in prima faza capacul macar, sa se patrunda si apoi sa-i rumenesc.

de aceea eu, mai bine plictisesc cu tot felul de explicatii. cine vrea le citeste, cine nu are timp poate sa le omita. ar fi trebuit sa stiu din experienta dar eu daca prepar pt prima oara ceva, ma cam iau dupa reteta preluata. la unele indraznesc sa schimb dar alaltaieri ma grabeam rau
la 11.04.2014, 09:36
Foarte buna!
la 11.04.2014, 09:51
hhhmmmmm... delicioasa si arata super !!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking