Budinca de cartofi cu branza si carnati

Postat de mirela0911 in Mancaruri cu carne
3 Noi 2019 | 3521 vizualizari
Budinca de cartofi cu branza si carnati

Aceasta budinca poate fi servita atat la pranz cat si la cina, chiar si ca garnitura alaturi de friptura preferata. Este delicioasa!

Ingrediente

  • cca 700 g cartofi fierti in coaja
  • 150 g cas de vaca
  • 1 gogosar
  • sare, piper dupa gust
  • 2 oua
  • 2 lg pline cu smantana
  • 3 lg faina alba
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 bucata carnati
  • 4 felii de cascaval
  • putin unt

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare.

Gogosarul se spala, se taie in doua, se curata de seminte apoi se taie in cubulete mici. Frunzele de patrunjel se spala bine apoi se taie marunt.

Se pun ingredientele intr-un bol de plastic. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Separat se bat ouale ca pentru omleta si se adauga smantana. Se omogenizeaza bine totul si se toarna peste ingredientele din bol. Se adauga 3 lg de faina si se amesteca usor pentru omogenizare. Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte groasa dar nici foarte moale. Se poate adauga suplimentar daca este nevoie ori faina ori smantana, dupa caz.

Se pregateste o tava de tarta. Se unge bine cu unt apoi se toarna compozitia in tava. Se niveleaza bine apoi se asaza deasupra, apasand putin sa intre in compozitie, rondelele de carnati.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana incepe sa prinda o culoare deasupra iar carnatii si-au schimbat culoarea. Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra feliile de cascaval si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute pana se topeste usor cascavalul si prinde putina culoare.

Se poate servi ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Foietaj cu carne de pui

Postat de Meea

Foietaj cu carne de pui

Dupa cum am scris mai sus,am lasat aluatul la dezghetat in bucatarie apoi l-am intins pe masa infainata. Am impartit aluatul in 2 parti mai mari si 2 mai mici pentru ca din partile mai mici vom...

Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 14:56
Bună și sățioasă...!
la 03.11.2019, 14:58
Imi place cum arata!
la 03.11.2019, 15:14
Foarte bun! Pe gustul Zmeilor!
la 03.11.2019, 16:15
buna, buna!
la 03.11.2019, 17:20
buna buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking