Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
3 Sep 2015 | 5333 vizualizari
Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

ar mai fi o portie de mancare pentru mofturosii care nu papa carne... Cine doreste?

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 200 g branza telemea de vaca
  • 200 g branza de burduf
  • cca 50 g margarina Rama (pentru uns forma)
  • 2 linguri de pesmet (pentru tapetat forma)
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras (Delaco)

Mod de preparare

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.

Dupa ce fierb cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Se lasa la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Ungem o forma de yena cu margarina Rama, o tapetam cu pesmet si asezam un strat de cartofi fierti.

Presaram un strat de telemea rasa, asezam apoi cartofii prajiti peste branza telemea, continuam cu un strat de rondele de branza de burduf, acoperim cu ultimul strat de cartofi fierti.

Mixam cele 4 oua cu sare si piper dupa gust, turnam amestecul peste cartofii din forma, mai presaram putina telemea rasa si dam apoi budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Scoatem budinca din cuptor, portionam si servim cu parmezan ras de la Delaco.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crenvusti in aluat

Postat de MotanLaOale

Crenvusti in aluat

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...

Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de merisor67

Cartofi aurii

Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti  aici . Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2015, 22:44
Din cand e buna si cate o portie fara cane!
la 03.09.2015, 22:48
o budinca delicioasa la cuptor.... Crock Pot in sus Crock Pot in jos
la 03.09.2015, 22:50
Catalina, unde nu-i nici cuc, nici cioara.....e bun si cuptorul.... ))))
la 03.09.2015, 22:52
asa zic si eu
la 03.09.2015, 23:09
Eu vreau portia ramasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking