Ingrediente
- 500 g cozonac/panettone taiat cuburi
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 ml Amaretto
- 250 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
- Sos de vanilie si Amaretto
- 2 galbenusuri
- 3 linguri Amaretto
- 2 linguri de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Am pus intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt bucatile de cozonac.
Separat intr-un bol am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat lichiorul ,frisca si laptele si am omogenizat bine.
Am turnat amestecul peste bucatile de cozonac avand grija sa fie bine acoperite de lichid.Le-am lasat 10-15 minute sa se aseze apoi am introdus budinca in cuptorul preincalzit la foc mic cca. 45-50 de minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.
Pentru sos am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat frisca,lichiorul si am pus sosul pe baie de abur pana a prins consistenta si s-a topit complet zaharul.
Am servit budinca usor racita cu sos de vanilie si putina ciocolata topita (doar e musai la mine :)) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|