Budinca de paste

Postat de miha in Paste
29 Mar 2011 | 5463 vizualizari
Budinca de paste

Ingrediente

  • ~ 200 g paste ( eu am folosit gnocchi)
  • 1/2 piept de pui
  • 150 g branza Almette
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • oregano
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in 2 linguri cu ulei de masline. Rosia o oparim cateva secunde in apa clocotita, o trecem sub un jet de apa rece si o curatam de coaja. O taiem cubulete sau o blenduim si punem peste ceapa si usturoiul calite. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete, omogenizam si lasam la fiert.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Cand sosul din tigaie a scazut si carnea este patrunsa se da tigaia deoparte si se lasa la racit.

Pastele fierte le trecem sub un jet de apa rece si le punem intr-un castron, unde le amestecam cu crema de branza si sosul cu carne. Ouale batute bine cu un praf de sare se amesteca cu smantana si se toarna peste paste. Mai punem putina sare daca este necesar si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt, presaram cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2011, 08:35
tare bun
la 30.03.2011, 09:36
la 30.03.2011, 10:30
bunnnnn
la 30.03.2011, 11:25
delicioasa
la 30.03.2011, 11:58
Ce bunatate

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking