Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci

Postat de panacris in Fusilli
9 Dec 2011 | 7453 vizualizari
Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • paste colorate 500 g.
  • carne tocata amestec 500 g.
  • ciuperci congelate 250 g.
  • smantana de gatit 100 ml.
  • oua 3 bucati
  • sare iodata 10 g,
  • piper proaspat macinat 1 g.
  • oregano uscat 1 gr
  • margarina sau unt pentru uns tava
  • pesmet
  • bulion 100 ml.

Mod de preparare

Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun pastele la fiert in apa colocotita cu un praf de sare si se fierb al dente. Dupa ce s/au fiert pastele se scurg de apa si se amesteca cu smantana, apoi se aseaza un strat de paste intr/o forma rezistenta la caldura, tapetata cu margarina si pesmet. Urmatorul strat va fi compozitia de carne peste care se presara putin oregano. Ultimul strat va fi de macaroane. Bulionul se rastoarna peste budinca de paste. Se introduce vasul in cuptorul preincis, si se lasa la foc mediu cca. 30 de minute. Se poate servi impreuna cu o salata verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca cu paste si carne tocata

Postat de medioto59

Budinca cu paste si carne tocata

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....

Citeste continuarea

Fusilli colorate cu ragu

Postat de Veronica22

Fusilli colorate cu ragu

Ceapa tocata se pune la calit in putin ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt.Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam usturoiul taiat foarte marunt,ciupercile taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2011, 09:25
imi place ce-ai facut tu aici
la 09.12.2011, 09:32
faineeee
la 09.12.2011, 09:33
ce faine's Cristina
si delicioase
la 09.12.2011, 09:49
faina
la 09.12.2011, 10:18

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking