Ingrediente
- 250 gr. spaghete;
- 400 gr. brânză de vaci (proaspătă şi dulce);
- 2 ouă;
- 3 linguri zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 50 gr. stafide;
- 2 linguri cu unt moale (nu topit);
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală;
- sare;
- 2 linguri cu griş (opţional);
- Mai avem nevoie de o tavă dreptunghiulară de copt (20*30) şi o bucată de hârtie de copt pentru tapetat tava.
Mod de preparare
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs.
Preîncălzim cuptorul.
Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2 linguri de griş ca să se lege cu celelalte ingrediente).
Stafidele se clătesc bine cu apă caldă şi se storc.
Între timp frecăm untul, adăugăm brânza, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, stafidele şi pastele fierte şi scurse bine de apă. Amestecăm bine după fiecare ingredient adăugat şi se potriveşte gustul de sare şi/sau zahăr, dacă o doriţi mai dulce.
Turnăm compoziţia în tava de copt, nivelăm şi dăm în cuptorul preîncălzit (160-180 de grade) pentru 35-40 de minute sau până când se rumeneşte frumos.
Se serveşte porţionată, caldă, rece, simplă, pudrată cu zahăr, cu adaos de fructe şi frunze de mentă.
Spor şi poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de spaghete cu brânză dulce şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|