Budinca din cornuri, cu visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
27 Mar 2016 | 3420 vizualizari
Budinca din cornuri, cu visine

Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit o bunatate de budinca, usor crocanta deasupra si putin acrisoara de la visine si care s-a dovedit a fi prea putina. :D  

Ingrediente

  • 4 cornuri
  • 400 ml lapte
  • 4-5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt
  • 1 cana visine fara samburi (eu am avut puse in borcan pentru prajituri)
  • sirop de visine

Mod de preparare

Se pregateste un vas de ceramica uns bine cu unt.

Cornurile se taie cubulete mici (cornul taiat in patru pe lungime, apoi taiate cubulete). Se aseaza in tava. Deasupra se presara visinele.

Laptele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bat ouale cu iaurtul. Se omogenizeaza dupa care se amesteca impreuna cu laptele. Se toarna peste cornurile din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se stropeste deasupra cu siropul de visine (siropul in care au fost visinele la borcan), se lasa sa se raeasa usor apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cornuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu branza dulce si biscuiti Oreo

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu branza dulce si biscuiti Oreo

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic, apoi se lasa la racorit. Branza se mixeaza bine zaharul pudra si cel vanilat. Adaugam pe rand...

Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de diaconta

Pandispan cu visine

Am separat galbenusurile de albusurile oualor. Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste. Am adaugat apoi alternativ laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 12:20
buna buna
la 27.03.2016, 12:22
buna
la 27.03.2016, 12:22
Ce bine arata!
la 27.03.2016, 12:36
îmi place!
la 27.03.2016, 12:40
Foarte buna! Facea mama asa ceva in copilarie din batoane!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking