Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

Postat de merisor67 in Porc
8 Feb 2013 | 7373 vizualizari
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.

Ingrediente

  • 1 Kg cartofi albi
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr costita afumata de la garnita
  • 2 carnati de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei congelat
  • 3 graunti usturoi
  • Piper
  • Oregano
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Marar
  • 1 ou
  • Ulei
  • Apa
  • sare

Mod de preparare

Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.

Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.

Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.

Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.

Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sarmalute combinate

Postat de aliliana

Sarmalute combinate

Compozitia a fost pentru 32 de sarmale.  Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la...

Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de mirela0911

Pomana porcului

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.  Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 19:56
bun bun
la 08.02.2013, 19:59
Si eu vin si intreb ,ce e aia garnita?
la 08.02.2013, 20:01
Clema, este oala aceia mare in care se tine carnea la untura
la 08.02.2013, 20:01
Arata tare bine
la 08.02.2013, 20:03
Multumesc Angy
Motan

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking