Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Postat de Corina33 in Dulciuri
5 Feb 2015 | 5170 vizualizari
Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Este o budinca traditionala scotiana cu scones, fructe uscate si crema de oua. E tare buna, simplu de facut si se mananca cat ai clipi!

Ingrediente

  • 14-16 bucati de scones
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cu varf amidon alimentar
  • 2 linguri stafide sau alte fructe uscate
  • 50 g unt
  • zahar praf pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in lapte caldut sau in coniac ori rom, sau orice altceva preferati. Se unge cu unt o tava mare ceramica sau doua mai mici(eu 2 am avut de data asta). Biscuitii se taie in doua, se ung generos cu unt si se lipesc inapoi, apoi se aseaza in tavi, pana aproape le umplem. Presaram deasupra stafidele scurse de lapte.

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga 300 ml lapte. Restul de lapte il amestecam cu amidonul, apoi il turnam peste restul si mixam bine. Amestecul obtinut il turnam in forme cat sa acopere biscuitii - acestia se vor ridica la suprafata, fiind usori. In cuptorul preincalzit la 200 de grade, asezam o tava mare, punem formele ceramice in ea, apoi o umplem cu apa fierbite. Se coace budinca aprox. 40 de minute pana incepe sa se rumeneasca si crema se desprinde de marginile formei.

Dupa ce s-a racit putin se presara cu zahar praf si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca fara aluat

Postat de panacris

Desert pasca fara aluat

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci,...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise si iaurt

Postat de medioto59

Prajitura cu caise si iaurt

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat. Adaugam treptat uleiul (fara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2015, 21:32
Vorbesti vorbe intortocheate...
la 05.02.2015, 21:36
Bun e trebuie sa fie
la 05.02.2015, 21:41
Mmm, hai ca vin pana la tine
la 05.02.2015, 21:42
Super!
la 05.02.2015, 21:48

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking