Bulz dacic

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
16 Sep 2014 | 9376 vizualizari
Bulz dacic

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie din cel mai recent numar! Sotul cum a vazut reteta a si zic ca vrea, asa ca, dorintele sunt dorinte si trebuiesc indeplinite! Au ras tot din farfurie si el si mama, iar asta este cea mai mare multumire a mea...

Ingrediente

  • 5 felii costita afumata, dezosata
  • 3 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 3 oua
  • malai
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.

O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.

Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.

Din oua pregatim niste ochiuri.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.

Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.

Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.

Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.

Poate fi servit simplu sau cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz dacic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de zucchini cu pesmet

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de zucchini cu pesmet

Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute in castron. Ceapa o tocam marunt,adaugam morcovul dat pe razatoare,iar dovlecelul ras se stoarce bine,iar patrunjelul se toaca...

Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de mirela0911

Aperitiv spirale cu branza si masline

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 16.09.2014, 22:05
bun bun
la 16.09.2014, 22:06
Pfff, cu cas, cu ou, cu tot dichisul! Ma inscriu prima la o portie, cat de mica!
la 16.09.2014, 22:07
ah, mi-a luat-o Motan inainte!
la 16.09.2014, 22:12
Multumesc Vladimir
la 16.09.2014, 22:12
) Irina am ingredientele necesare asa ca va fac imediat

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking