Bulz moldovenesc

Postat de krysty in Aperitive / Garnituri
24 Noi 2013 | 6752 vizualizari
Bulz moldovenesc

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g malai
  • 100 g branza de burduf
  • 1 oua
  • 2 -3 cuburi de branza topita
  • 1-2 carnaciori afumati
  • 50 g unt

Mod de preparare

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata se amesteca cu branza de burduf  si se decoreaza uniform cu rondele de carnaciori.Apoi se unge o tava cu unt ,se aseaza uniform mamaliguta,se lasa 15 minute la cuptor apoi se adauga oul batut amestecat cu branza topita si putina sare.

Mai lasam 5-10 minute in cuptor,apoi scoatem tava pe un tocator,lasam putin sa se zvante  si bulzul este gata pentru a fi servit! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

''Taci si-nghite''

Postat de Constelatialeu

''Taci si-nghite''

Facem o mamaliguta mai moale din apa ( lapte) si malai.Afumatura o taiem bucatele mici si o calim cca 10 min.Cand mamaliga a fiert adaugam in ea,untul,smantana,cele doua feluri de branza si...

Citeste continuarea

Bulz moldovenesc

Postat de ctlina

Bulz moldovenesc

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele. Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 17:26
la 24.11.2013, 17:44
Imi place bulzul!
la 24.11.2013, 17:45
bun bun
la 24.11.2013, 17:49
la 24.11.2013, 19:29
bun vin la masa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking