"Bunaciune" la cuptor

Postat de Onesta in Mancaruri cu carne
11 Ian 2011 | 7848 vizualizari
"Bunaciune" la cuptor

Ptr ca ma situiez intre adevarata Moldova ( unde se mananca si cartofi si branza ) si Ardeal ( unde se mananca si cartofi si specialitati de porc ) , m-am hotarat sa le imbin si sa le dau la cuptor ... a iestit ceva bestial , zic eu

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi
  • 400 g telemea , sau branza Feta
  • 200 g smantana
  • 300-400 g cascaval
  • 400-500 g specialitati de porc afumate ( muschi file , bacon , ceafa ... )
  • unt

Mod de preparare

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i gustos si sanatos .

Intr-un vas termorezistent uns cu unt din abundenta , se pune un strat de feliute din spacialitatile agreate , jumatate din cantitatea de cartofi si telemeaua data prin razatoare si amestecata cu smantana ; se continua cu inca un strat de afumaturi si restul de cartofi . Se finalizeaza totul cu cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari ( daca-l razuiti pe cea cu ochiuri mici , patiti ca mine ( nu se va topi , se va cam arde ) si se da la cuptorul preincalzit , la o temperatura de 170 de grade , pana se rumeneste frumos si-ti excita papile gustative ( hihi ) .

Daca ti-a placut reteta noastra ""Bunaciune" la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Coaste de caprioara in sos de rosii cu ciuperci

Postat de katty

Coaste de caprioara in sos de rosii cu ciuperci

Coastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si dovleac

Postat de AlexTeacher

Sarmale cu carne si dovleac

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute.  Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 11:51
bunăciune.. daa
la 11.01.2011, 11:56
IONIXULE , daca-ti place ,
la 11.01.2011, 11:58
bunaciune vreau si eu Arata ffff bineeeee
la 11.01.2011, 12:01
foarte bun vreau si eu
la 11.01.2011, 12:14
Arata tare bine,vreau si eu

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking