Burger Frantuzesc

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
18 Mar 2016 | 5788 vizualizari
Burger Frantuzesc

Dupa parerea mea, asta-i cel mai gustos burger! Si-o spun in cel mai obiectiv mod cu putinta :))) 

Ingrediente

    • Piept de rata – 3 buc
    • Raclette fondue – 6 feliute
    • Ceapa rosie – 3 buc
    • Galbiori – 300 g
    • Unt – 25 g
    • Felii Camembert– 4 felii
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Cimbru uscat – ½ lingurita
    • Vin alb demisec – 40 ml
    • Salata creata – 8 frunze
    • Sirop fructe de padure – 4-5 linguri
    • Vin rosu – 50 ml
    • Rosie – 1 buc
    • Chifla de hamburger – 4 buc
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;

  • Taiati-le cuburi;

  • Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;

  • Amestecati-le cu sare si piper;

  • Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;

  • Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;

  • Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;

  • Puneti ulei de masline si unt in tigaie;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;

  • Taiati ceapa rosie julien;

  • Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;

  • Asezati carnea pe chifla;

  • Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;

  • Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;

  • Serviti cu cartofi prajiti;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger Frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Postat de AlexTeacher

Cotlet de iepure Sous Vide,  cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...

Citeste continuarea

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2016, 14:22
apetisant, mai greu cu Raclette fondue, asta n-am folosit niciodata, de fapt nu stiu ce este
la 18.03.2016, 14:45
la 18.03.2016, 14:46
bun bun
la 18.03.2016, 14:51
la 18.03.2016, 15:41
Eh! Fineturi a la Alex!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking