Ingrediente
- 1 cutie canelloni
- 500 ml lapte de cocos
- 250 g orez
- 1 cana apa(aproximativ 300 ml)
- 8 pliculete Green Sugar
- 1 lingura unt
- 1 cutie compot piersici
- pentru decor si servit:
- smantana pentru frisca
- 1-2 pliculete Green Sugar
- capsuni
Mod de preparare
In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Adaugam indulcitorul Green sugar la urma, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand orezul este cald si nu ne arde la maini, il punem intr-un pos, fara dui, mie mi s-a adaptat perfect posul la diametrul unui canelloni. Astfel, umplem canelloni cu orezul cu lapte. Asezam canelloni intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Peste canelloni turnam siropul de pe compotul de piersici, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana canelloni sau inmuiat.
Din fructele din compot facem un piure, pasirand bine fructele la robotul de bucatarie. Punem piureul peste canelloni,ii lasam sa se raceasca si servim o portie de canelloni cu putina frisca batuta deasupra si capsuni. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|