Ingrediente
- 20 tuburi cannelloni
- 1 piept de pui Agricola Bacau
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
- busuioc
- 1 pahar cu vin alb demisec
- suc de rosii
- 100 g parmezan ras
- Pt sosul bechamel:
- 50 g unt
- 50 g faina alba
- 900 ml lapte cald
- sare
Mod de preparare
Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei.
Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea amestecand, apoi ceapa tocata marunt.
Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si paharul cu vin. Cand carnea e bine patrunsa (ceea ce nu ii ia foarte mult timp) am adaugat si sucul de rosii. Dupa inca vreo cateva minute pe foc am oprit si am lasat la racit, inainte de umplerea tuburilor.
Sosul bechamel:
Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final. Gata si sosul!
Acum trecem la asamblare:
Intr-un vas de portelan am turnat un start de sos bechamel. Peste el am adaugat tuburile de cannelloni umplute, apoi alt strat de bechamel si parmezan din belsug.
Daca vasul va permite, puteti aseza doua straturi de tuburi suprapuse, alternand bineinteles cu sosul bechamel si parmezanul ras. Ultimul strat va fi obligatoriu format din sos si parmezan ras.
Am pus vasul in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|