Capama greceasca de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
23 Apr 2015 | 4347 vizualizari
Capama greceasca de iepure

Reteta am luat-o dintr-un ziar. Este o mancare extraordinara, cu o explozie de arome. Data viitoare cred ca o sa incerc si cu carne de pui.

Ingrediente

  • o jumatate de iepure de casa;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • sare;
  • 350 ml supa de legume;
  • 50 ml ulei;
  • 120g ceapa verde;
  • 120g usturoi verde;
  • 200g rosii decojite;
  • o jumatate de pahar de vin;
  • o legatura marar;
  • o legatura patrunjel.

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa. 

Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se adauga in vasul cu carne, impreuna cu rosiile decojite si taiate in felii si supa de legume ramasa. Se acopera vasul cu un capac si se lasa ingredientele sa se inabuse in continuare, la foc mediu, in jur de 30 de minute sau pana cand carnea este patrunsa, adaugandu-se apa daca sosul scade. 

La sfarsit se pune vinul si verdeata tocata marunt si se mai lasa la foc mic cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capama greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Iepure cu legume la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu legume la multicooker

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...

Citeste continuarea

Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar

Postat de Oana

Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar

Zdrobiti bobitele de ienibahar si piper intr-un mojar; Ungeti pulpele de iepure cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu ienibahar, sare si piper;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 11:43
Cred ca e tare buna! O sa incerc si eu cu pui!
la 23.04.2015, 12:13
Si eu zic ca e tare buna mancarica ta si prezentarile devin tot mai frumoase!
la 23.04.2015, 12:14
Multumesc, Simona!
la 23.04.2015, 13:10
Ioi, ce bunatate si ce prezentare frumoasa!
la 23.04.2015, 13:39
Multumesc, Merisor!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking