Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
5 Iun 2013 | 10029 vizualizari
Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

Ingrediente

  • 2 pulpe de ied ( cu tot cu coaste )
  • 800 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • ulei de floarea soarelui
  • legume uscate fara sare
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. 

Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. 

Intr-un bol  amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )  cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender , apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat , turnand si acest amestec , uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de Geanina87

Ardei umpluti

Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul...

Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de caroline

Chiftelute in aluat de bere

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2013, 21:46
Super sățios!
la 05.06.2013, 21:47
Norocul tău că nu pot să mestec prea bine, că altfel îmi făceam drum până la Fetești
la 05.06.2013, 21:48
Poza-n farfurie n-am, ca sambata am avut un mester la masa si nu puteam sa-l tin pe om flamand, pana faceam eu poza ))
la 05.06.2013, 21:48
la 05.06.2013, 21:48
E bună și așa, chiar dacă-i expirată

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking