Ingrediente
- un manunchi de chives
- 250 gr crema de branza cu smantana ( am pus Apetito)
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei de masline
- 300 ml lapte
- 12 cartofi maricei
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
- piper
- boia( eu nu am pus)
- parmezan ras( 30-40 gr)
Mod de preparare
Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.
Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.
Adaugam si laptele si amestecam bine. Potrivim gustul de sare, piper si tinem cont ca avem multi cartofi iar sosul trebuie sa fie putin mai sarat.( nu foarte)
Scurgem cartofii bine.
Ungem cu unt o forma si punem cartofii iar deasupra sosul de branza si lapte.
Ornam cu chives tocat, parmezan ras si cu branzica miez de lapte si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Decoram cu chives si servim cu placere...sunt deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza, si chives la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|