Ingrediente
- 8 cartofi medii rosii
- ulei de masline
- sare, piper alb, rozmarin
- 3-4 felii de cascaval
- usturoi in praf
Mod de preparare
- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de masline si presaram sare, piper alb macinat , praf de usturoi si putin rozmarin.
-Punem in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.si dam la cuptor la 160 grade, si uitam de ei pentru cca 1 ora. Cand sunt aproape gata ii scoatem si punem in crapaturi cate o fasie de cascaval feliat. Dam iar la cuptor pentru cca 5 minute. Stingem cuptorul si lasam inca 5 minute la odihnit in cuptor.
Servim ca si garnitura sau ca si gustare cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|