Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Postat de Pungasa_Rogue in Retete Delikat
27 Iun 2018 | 4468 vizualizari
Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Am primit de la bunica mea niste cartofi proaspat scosi din pamant. Nu a mai contat cat de mici au fost, de fapt asta a fost si farmecul lor. Pe cei mai marunti i-am curatat si i-am prajit intregi, la fel cum mi-i pregatea si bunica in copilarie, iar pe cei mai mari i-am pregatit la cuptor in vas de lut. Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente pentru cartofi de la Delikat, care le-au dat un gust minunat datorita ingredientelor 100% naturale pe care le contin, precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. De asemenea, condimenetele pentru cartofi de la Delikat contin si sare, asa ca nu a mai fost necesar sa pun si eu. Am adaugat si putin rozmarin, tot de la Delikat, pentru un plus de gust.

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 6 g condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 40 g unt
  • putin rozmarin de la Delikat
  • 300-400 ml apa

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi de la Delikat si se amesteca.

Se unge un vas de lut cu unt, se pun cartofii in el, se umple vasul cu apa si se presara putin rozmarin de la Delikat peste cartofi. Se acopera vasul cu capacul sau si se introduce la cuptor pana cand apa scade si cartofii sunt bine facuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Postat de Ina

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs.  Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la...

Citeste continuarea

Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

Postat de Satisfyyourcravings

Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa. Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie. Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.07.2018, 09:15
la 06.07.2018, 10:35
la 07.07.2018, 20:13
I-as manca pe toti si nu glumesc!
la 10.07.2018, 22:27
Foarte buni!
la 12.07.2018, 13:11
foarte buni!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking