Cartofi noi, taranesti cu bacon

Postat de Bucataras in Porc
8 Iun 2016 | 10514 vizualizari

Daca a venit momentul sa ne bucuram de aparitia cartofilor noi, de ce sa nu-i gatim intr-un mod cat mai gustos? 

Ingrediente

  • 500 g de cartofi noi, cat mai mici, bine spalati si cu coaja
  • 250 g de bacon
  • 1 ceapa mare
  • 3 crengute de cimbru
  • ½ lingurita de boia dulce
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ½ legatura de coriandru proaspat
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si uleiosi. 

Taie ceapa julien si baconul cuburi. Incinge o tigaie cu o lingura de ulei si caleste-le impreuna. Adauga si cartofii, cimbrul proaspat, tocat marunt si boia. Amesteca usor sa nu zdrobesti cartofii.

Vezi reteta completa aici https://youtu.be/4gxMgQMM-Fk

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, taranesti cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Postat de andaoana

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2016, 13:53
la 08.06.2016, 13:55
Super buniiiiii
la 08.06.2016, 14:05
vin si eu la masa!
la 08.06.2016, 14:32
yamiiii
la 08.06.2016, 16:50
ce mancare gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking