Ingrediente
- 5 kg castraveciori mici
- 2-3 bucati ceapa uscata
- 2 capatani de usturoi
- marar uscat
- 5 radacini de hrean
Saramura:
- 1 l otet
- 3 l apa
- 1 lingura sare mare la litru
- 2 linguri zahar la l
- foi de dafin
- boabe de mustar
- boabe de piper
Mod de preparare
Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de marar uscat, apoi castravetii si intercalam printre ei feliute de ceapa, cativa catei de usturoi si hrean. Deasupra se aseaza iar marar uscat.
Se fierbe saramura cu ingredientele de mai sus, daca este nevoie mai faceti o cantitate sau jumatate de cantitate. Se toarna saramura fierbinte in borcane, se pun capacele si se fierb borcanele la bain-marie 15-20 minute dupa ce incepe apa din oala sa fiarba.
Se scot pe o patura si se invelesc bine, apoi se lasa la racit acoperite.
Ies 10-12 borcane de 800 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|