Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Postat de bucatarasa in Pizza
8 Mai 2024 | 494 vizualizari
Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza Pentru a obtine un aluat de pizza pufos, este important sa folosesti ingrediente de calitate si sa acorzi atentie procesului de preparare.     Cu acesti pasi simpli, vei obtine un aluat de pizza pufos si delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni

Ingrediente

  • Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza
  • 500g faina de grau
  • 7g drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata)
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Intr-un bol mare, amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa se umfle.

Adauga faina si sarea peste amestecul de drojdie si incepe sa framanti aluatul. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand obtii un aluat moale si elastic. Poti sa adaugi putina faina sau apa, daca este necesar, pentru a obtine consistenta potrivita.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut si lipsit de curent de aer timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si modeleaza-le in bile. Lasa bilele sa se odihneasca timp de inca 15-20 de minute.

Intinde fiecare bucata de aluat in forma dorita de pizza, folosind un sucitor sau mainile tale. Asaza aluatul intins pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Acopera aluatul cu ingredientele preferate pentru pizza si coace intr-un cuptor preincalzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand aluatul este frumos aurit si pufos.

Dupa ce pizza este coapta, poti sa o decorezi cu ierburi aromatice proaspete sau cu un strop de ulei de masline inainte de a o servi.

Recomandam si calzone sau focaccia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza cu salam uscat

Postat de Jymy

Pizza cu salam uscat

Se framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza) Se imparte in doua parti egale...

Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de mirela0911

Pizza la tigaie

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2024, 20:06

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking