Ingrediente
- 250 g faina
- 3 oua
- 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
- 130 ml ulei
- 130 ml apa
- 1 pliculet praf de copt
- 2-3 linguri cacao
- zahar pudra
- in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella
Mod de preparare
Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.
Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.
Luam o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.
Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).
Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.
Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|