Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )

Postat de alinutza1983 in Prajituri
12 Mar 2011 | 12098 vizualizari
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )

Cred ca am mai amintit faptul ca o apreciez foarte mult pe Laura Sava....nici nu ai avea cum sa faci altfel, tinand cont de cate bunatati impartaseste aproape zilnic cu noi ( cel putin virtual)...Asa a fost cazul si checului Bounty, care m-a ispitit sa il fac....si nu imi pare deloc rau...pentru ca e unul dintre cele mai delicioase dulciuri mancate vreodata!!! deci, daca va place ciocolata Bounty, cu siguranta va va placea si acest chec!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 oua (mici)
  • 400 g. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 125-150 ml. lapte
  • 8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty ( eu am ramas cu 6 doar, desi ma aprovizionasem...dar am avut un hot in casa, care a descoperit ciocolata in frigider si a crezut ca e pentru el : )  )

Pentru ornat:

  • pentru glazura
  • 250 g. ciocolata amaruie+200 gr smantana lichida pentru frisca
  • 100 g. fulgi de nuca de cocos ( daca aveti fulgi de cocos colorati- mozaic sunt si mai simpatici ! )

Mod de preparare

1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se  pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se  bate spuma cu mixerul.
2.Adaugam  treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos )!
3. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernute se adauga spumei de oua si se amesteca bine; adaugam si laptele, astfel incat, lal final va rezulta un aluat pufos, pufos!

4. Dupa prepararea aluatului , vom  unge  o forma de chec cu unt/margarina si o tapetam doar pe fund   cu hartie de copt, pusa in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si eu )- incat sa "imbrace" perfect baza.

5.Turnam in forma cam 3 sferturi din cantitatea de aluat, apoi asezam la o distanta egala bucatile de ciocolata; se toarna la final restul de aluat ! Introducem  forma in cuptorul incalzit si coacem  checul pentru cca. 50 de minute.

6. Cand este gata,  se scoate din cuptor si se  lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se va rasturna  cu atentie pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.

7. In intervalul de timp in care checul sta frumusel la racit pe gratar, se va topi ciocolata la bain marie- alaturi de frisca lichida , ca sa obtinem glazura cu care vom stropi cu generozitate checul!!! Vom grija ca glazura sa o intindem uniform peste chec- incepand de la mijloc inspre martgini, fara insa de a ne ajuta de vreun cutit pentru uniformizare!!! Peste glazura calda se pun fulgisorii de nuca de cocos!

 

 

Invit toti bucatarasii la o cafea si o felie de chec!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 10:13
super
la 12.03.2011, 10:21
Si eu o admir pe Laura si reteta ei ti-a iesit minunat
la 12.03.2011, 10:22
super
la 12.03.2011, 10:27
...multumesc fetelor!
la 12.03.2011, 10:33
pofta am

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking