Ingrediente
- 5 oua
- 1 unt
- 150 gr zahar
- 300 gr faina alba
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 1/2 lingurita pudra curcuma
- 150 gr nuci curatate
- 150 gr stafide si merisoare deshidratate
- 100 gr mix fructe confiate [lamaie, kiwi, portocale]
- 100 gr cirese confiate
- 3 linguri rom
- 3 linguri limoncello [lichior lamaie]
Mod de preparare
- Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
- Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
- Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
- Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine cremoasa.
- Se incorporeaza in amestec, galbenusurile, unul cate unul.
- Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de curcuma.
- Albusurile se bat spuma.
- Compozitia cu unt, zahar, galbenusuri se amesteca cu cea cu faina.
- Amestecand usor, se incorporeaza in aluat si albusurie batute spuma.
- La sfarsit, se amesteca totul cu fructele confiate si cu nuca.
- Se unge o tava de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina alba.
- Se pune tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de o ora.
- Dupa 20 minute, se reduce intensitatea caldurii, la 175 grade .
- La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.
- Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.
- Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.
- Serviti checul cu fructe confiate si nuci alaturi de cafea, lapte sau ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|