Ingrediente
- 200 g unt moale
- 1 cana zahar
- 150 g faina
- 50 g pudra de migdale
- 100 g migdale
- 1 praf de copt
- 4 oua intregi+4galbenusuri
- 6 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri lapte
- cateva picaturi esenta de migdale
- 2 linguri cacao
- SOS DE CIOCOLATA
- 400 g ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare
Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale, migdalele tocate cu cutitul si esenta de migdale. In a doua parte incorporam cacao.
In tava unsa cu ulei, rasturnam aluatul cu migdale, deasupra aluatul cu cacao, scuturam putin tava si lasam la cuptor la foc mic 50 minute; dupa ce s-a racit punem deasupra sosul de ciocolata si servim.
Pentru sos, punem intr-un vas frisca, untul iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, dam vasul deoparte, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|