Ingrediente
- 3 morcovi razuiti
- 250 g faina
- 3 oua
- 150 g zahar
- 75 g ulei
- 1 lingurita scortisoara
- 1 portocala
- 2 plicuri zahar vanilat
- jumatate de plic praf de copt
- pentru glazura:
- 1 albus
- 200 g zahar pudra,
- 1 lingura suc de portocale
Mod de preparare
Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala.
Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o tava cu unt si turnam compozitia. Coacem checul la foc mediu pentru circa 30 minute( probam cu o scobitoare) Dupa ce s-a compt checul ,il lasam la racit. In acest timp facem glazura : Batem usor albusul cu sucul de portocale. Adaugam zaharul pudra putin cate putin. CU glazura obtinuta , imbracam checul, apoi lasam sa se usuce aproximativ 10 minute, dupa care dam atacul :)):))
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|