Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Postat de cris2711 in Prajituri
9 Feb 2014 | 14581 vizualizari
Chec cu nuca, inspirat de la Motan

Motanel mi-a facut o pofta teribila cu checul lui pufos. L-am facut :)dar nu l-am bibilit:)))io am adaugat ingredientele altfel.Dar a iesit:D

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr. zahar
  • 1 cana faina
  • jumatate de lamaie-coaja rasa si sucul de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • priza sare

Mod de preparare

Intai am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare.

Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Am mixat intensiv,pana au fost bine batute.

Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar .

Am adaugat si uleiul,treptat.Apoi am adaugat coaja de lamaie.

In compozitia de albusuri am presarat ,putin cate putin faina si praful de copt si amestecat cu grija.Apoi am pus si zeama de lamaie.

Apoi am adaugat si galbenusurile in compozitia de albusuri.

Intr-o forma de chec ,mai mare, am adaugat jumatate din compozitie.

In cealalta  jumatate de aluat am adaugat lingura de cacao si am mixat bine.

Apoi se adauga peste prima compozitie ,in forma si se fac cercuri cu furculita.

Deasupra se adauga nuca macinata.

Se da la cuptorul preincalzit ,la 175°,circa 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, inspirat de la Motan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu morcovi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu morcovi

Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Postat de merisor67

Negresa  cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos. Adaugam putina sare si incepem sa punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2014, 15:56
Lasă treaba cu bibileala, spune-mi cum a ieşit la gust, nu la aspect, că de poze sunt plin, sunt la dietă.
la 09.02.2014, 15:58
Padre a iesit foarte bun,pe cuvant de bucataras)am servit si o cana cu lapte rece langa
la 09.02.2014, 15:59
super bun eu as servi cu o cana de cafea
la 09.02.2014, 16:03
daca-mi dai o feliuta vin cu cafeaua de-acasa....
la 09.02.2014, 16:04

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking