Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

Postat de CulinaryRainbow in Dulciuri
1 Iun 2015 | 3973 vizualizari
Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

Mi se întâmplă adesea să rămân cu albușuri după ce pregătesc o cremă de tort, maioneze sau cine știe ce alte bunătăți. De cele mai multe ori le pun în caserole și le congelez. Când îmi dau seama că am adunat prea multe fac ba un merengue crocant pentru Pavlova, ba un chec. Azi am ales un chec umed și pufos, plin de fulgi de ciocolată și rahat de fructe și migdale.

Ingrediente

  • 6 albușuri
  • 8 linguri cu zahăr pudră
  • 8 linguri cu făină
  • 180 ml ulei
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 150 g rahat tăiat cubulețe
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • o linguriță rasă cu pudră de ghimbir
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios.

Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat. 

Am adăugat câte o lingură din zahărul pudră și am mixat la viteză maximă până când am obținut o spumă foarte fermă.

Am înlocuit mixerul cu un tel, am adăugat uleiul și am amestecat ușor. 

Treptat am adăugat făina cernută, apoi pudra de ghimbir și le-am încorporat cu mișcări fine pentru a păstra spuma fermă.

Împreună cu ultima lingură cu făină am adăugat rahatul și ciocolata.

Am tapetat cu hârtie de copt o tavă mică de chec. Cu ajutorul unei spatule din silicon am răsturnat compoziția în tavă. Am presărat fulgi de ciocolată și deasupra.

Am copt checul în cuptorul preîncins, timp de aproximativ 30 de minute la 170 de grade. Am urmărit ca acesta să devină auriu iar pentru siguranță am făcut testul cu scobitoarea. 

Am scos checul pe un grătar și l-am lăsat să se răcească 10-15 minute. N-am avut răbdare să aștept mai mult dar voi ar fi bine s-o faceți pentru a-l putea tăia mult mai ușor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu rahat și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

Postat de panacris

Chec din  albusuri cu nuca, cacao si rahat

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...

Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata

Postat de eumimi

Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata

Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2015, 20:59
Pufos,aromat,colorat
la 01.06.2015, 21:03
Daaaa și ușor crocant la exterior. E așa de bun!!! :-X
la 01.06.2015, 21:08
Iar ai venit cu lauda ?
la 01.06.2015, 21:10
Din nou!
la 01.06.2015, 21:15
fa un pachet cu chec,sa te cred...din nou...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking