Ingrediente
- 6 albușuri
- 8 linguri cu zahăr pudră
- 8 linguri cu făină
- 180 ml ulei
- două linguri cu zeamă de lămâie
- 150 g rahat tăiat cubulețe
- 50 g fulgi de ciocolată
- o linguriță rasă cu pudră de ghimbir
- un praf de sare
Mod de preparare
Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios.
Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat.
Am adăugat câte o lingură din zahărul pudră și am mixat la viteză maximă până când am obținut o spumă foarte fermă.
Am înlocuit mixerul cu un tel, am adăugat uleiul și am amestecat ușor.
Treptat am adăugat făina cernută, apoi pudra de ghimbir și le-am încorporat cu mișcări fine pentru a păstra spuma fermă.
Împreună cu ultima lingură cu făină am adăugat rahatul și ciocolata.
Am tapetat cu hârtie de copt o tavă mică de chec. Cu ajutorul unei spatule din silicon am răsturnat compoziția în tavă. Am presărat fulgi de ciocolată și deasupra.
Am copt checul în cuptorul preîncins, timp de aproximativ 30 de minute la 170 de grade. Am urmărit ca acesta să devină auriu iar pentru siguranță am făcut testul cu scobitoarea.
Am scos checul pe un grătar și l-am lăsat să se răcească 10-15 minute. N-am avut răbdare să aștept mai mult dar voi ar fi bine s-o faceți pentru a-l putea tăia mult mai ușor.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu rahat și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|