Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Ian 2017 | 3974 vizualizari
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Ca la bucatarasi acasa Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in el. A iesit tare bun!

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 20 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos razuita
  • 30 g mac
  • 350 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 350 g visine fara samburi (conservate)

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga visinele (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.

Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose din pesmet umplute cu frisca

Postat de Valclaudia

Briose din pesmet umplute cu frisca

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Inghetata cu aroma de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu aroma de vanilie

Se pune amidonul intr-un castron si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga zaharul, galbenusurile si inca putin lapte si se omogenizeaza (eu am pus lapte caldut si probabil din pricina asta s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2017, 13:04
la 14.01.2017, 13:13
Tare bun!
la 14.01.2017, 13:48
yammy
la 14.01.2017, 14:32
la 14.01.2017, 16:37

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking