Ingrediente
- 5 oua
- 200 g faina
- 10 linguri de zahar
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura cacao
- 4 linguri de ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen maioneza, tot cate o lingura de ulei care se omogenizeaza cu mare grija in galbenusuri.
Apoi se adauga peste albusurile batute si se maesteca cu o spatula cu grija .
Praful de copt se pune peste faina si se presara putin cate putin peste amestecul de albusuri-galbenusuri.
Compozitia se imparte in doua,intr-una din ele se adauga si cacao.
Apoi se pune compozitia fara cacao in forma de chec.
Peste se pune compozitia cu cacao.
Deasupra se presara putin zahar si se da la cuptor, la 180° C pentru circa 40 de minute.
Totusi se face testul cu scobitoarea daca s-a copt.
Mie imi place cand nu este cald si langa o cana cu lapte rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (53)
|