Ingrediente
- 5 oua
- o cana zahar
- o cana faina
- 6 linguri cu ulei
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingura rasa cacao
- un praf de sare
- o lingurita coaja rasa de lamaie
- zeama de lamaie
- o fiola esenta de rom
- 150 g nuci
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.
Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire.
Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri.
Adaugam praful de copt dizolvat in zeama de lamaie precum si esenta de rom.
Adaugam apoi albusurile si coaja de lamaie si amestecam usor,de jos in sus,pentru o buna omogenizare.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Impartim compozitia in doua.
Pe una o lasam ca atare iar in cealalta incorporam cacaoa.
Punem in tava mai intai compozitia in care am incorporat cacaoa peste care turnam cealalta jumatate de compozitie.
Rupem nuca cu mana si o presaram pe toata suprafata compozitiei.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem pana cand acesta trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi feliem.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|