Chec tigru

Postat de diamond in Prajituri
12 Apr 2013 | 18359 vizualizari
Chec tigru

bine v-am gasit, ma bucur ca asta este prima mea reteta! am o reteta de chec tigrat, dungat...fermecator, cuceritor! e dens, fraged, pufos... se pastreaza proaspat mai mult timp...asta daca rezista, desigur :) se asorteaza bine langa o cana de lapte, cafea...

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt moale/ eu am pus margarina
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 plic de zahar bourbon
  • 4 oua
  • 50 gr. amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml. lapte
  • un praf de sare
  • 15-20 gr. cacao

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Apoi se incorporeaza aprox 50 ml de lapte din  75 de ml.

Compozitia rezultata se imparte in doua... in cea in care punem cacaoa sa fie cu 5-6 linguri mai putin  si tot in compozitia cu cacao se adauga restul de lapte, amestecam bine.

Se pregateste tava... eu am ales o tava de chec pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am inceput sa pun in centrul formei o lingura de aluat alb peste care am pus o lingura de aluat maro. Se pune asa doar in centru...alternand compozitiile pana se termina. Fiecare castron sa aiba lingura lui, desigur.

Tava se da la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 175-180 de grade... 45-50 de minute... pana cand iese scobitoarea curata... eu l-am tinut o ora si vreo 10 minute... musai testul cu scobitoarea...nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de min... ca nu aveti de ce, chiar :D

Cand e gata, se scoate la racit... eu l-am rasturnat si am asteptat sa se raceasca ...:D Se lasa la racit, se pudreaza daca doriti... eu am sarit peste pasul asta...

Si acum... sectiunea mult dorita si mult asteptata de mine... m-am invartit ca tigroaica... tot asteptand sa se raceasca si sa-l tai...

Nu mancati fierbinte, sau cald... sa nu faceti alta isprava! :D

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec tigrat

Postat de gospodariu

Chec tigrat

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).    Separat,galbenusurile le frecam cu restul de...

Citeste continuarea

Chec tigru guguluf

Postat de ana77

Chec tigru guguluf

- untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa , apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare. - adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 17:06
bun venit!
la 12.04.2013, 17:22
ooooo, ce ma bucur sa te vad aici!!!
la 12.04.2013, 18:50
va multumesc pt primire! va pup! :* :*
la 12.04.2013, 18:53
bine ai venit!!! frumoasa sa gustoasa intrarea ta aici se site!!!
la 12.04.2013, 18:55
multumesc frumos, Ionela! atmosfera calduroasa tare aici! :*

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking