Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Postat de medioto59 in Dulciuri
5 Feb 2017 | 9225 vizualizari
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 75 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Prepararea checului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in amestecul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec. Dam la cuptorul preincazit, la 180 grade C, timp de circa 40 min. Pentru a fi siguri ca este copt checul, folosim metoda scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit. Cand checul este rece, il scoatem din forma.

Prepararea cremei de ciocolata

Punem frisca lichida intr-un vas cu fund dublu si o dam la foc mic. Inainte de a da in clocot, adaugam ciocolata rupta cubulete, tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru cateva ore (2-3). Dupa ce a stat la frigider, mixam crema pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblarea checului

Taiem checul in 3 felii pe orizontala. Asezam prima felie, cea de jos, pe un platou si o ungem cu gem. Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata. Acoperim cu cea de-a treia, ultima felie de chec. Pudram cu zahar pudra si inainte de servire, dam checul pentru circa1-2 ore, la frigider. Va asigur ca este un deliciu.

Va invit la o felie si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Covrigei cu cascaval

Postat de comanligia

Covrigei cu cascaval

Faina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de lamaie si lime

Postat de RuxyRux

Rulada cu crema de lamaie si lime

Preparam mai intai crema: Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor. Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia. Ouale le mixam cu zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2017, 13:58
la 05.02.2017, 14:25
Vai ce bunatate
la 05.02.2017, 14:43
Ce bunatate !
la 05.02.2017, 15:07
la 05.02.2017, 15:58
Stefi...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking