Ingrediente
- 5 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Galbenusurile se bat cu ulei, dupa care se adauga in ploaie faina, praful de copt si zaharul vanilat. La sfarsit se adauga albusurile si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul se imparte in doua parti egale, o parte se amesteca cu cacao.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna cu lingura din ambele compozitii, una peste alta.
Se introduce tava in cuptorul incins la 180` si se coace aprox 30 de minute pana trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|