Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate

Postat de Sidy in Prajituri
21 Oct 2012 | 11299 vizualizari
Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate

Cu siguranta va raman si voua albusuri in plus ,de la alte retete, pe care le pastrati in congelator...asa este ? Atunci va invit sa faceti acest minunat chec( guguluf) in care sa adaugati ce aveti voi prin frigider, ramas de la alte dulciuri preparate...

Ingrediente

pentru blat

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt cu sofran

pentru umplutura

  • rahat
  • stafide
  • goji
  • esenta cafea o lingurita
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la o lamaie
  • fulgi de ciocolata
  • nuca macinata
  • nu am trecut cantitatile, puneti cate va este pe plac

pentru glazura

  • un plic glazura Dr Oetker

Mod de preparare

Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura.

O treime din aluat il punem deoparte si il amestecam cu cacaoa si cu esenta de cafea.

In albusurile spuma adaugam coaja de lamaie si amestecam incet de jos in sus sa le incorporam.

O forma de guguluf sau doua de chec le ungem cu unt si presaram faina peste.

Punem 1/2 din coca alba, peste care presaram rahat dat prin zahar pudra.

Punem peste coca cu cacao peste care presaram stafide si fructele de goji.

In cealalta parte de blat alb adaugam nuca macinata , cam 100 g si o rasturnam peste fructe, o netezim frumos sa acopere toate  cate am asezat in forma.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se coace , cam 30-40 de minute.Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade.Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese uscata inseamna ca putem scoate checul din cuptor.

Dupa ce l-am scos din cuptor il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il rasturnam pe un gratar sa se raceasca.

Pregatim glazura conform instructiunilor de pe pachet , o turnam peste chec si presaram deasupra nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit complet, puteti felia checul si sa-l serviti ca atare sau dimineata la cafea.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

Postat de Moni_alex

Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate...

Citeste continuarea

Croissante

Postat de andaoana

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2012, 07:44
Cu siguranta trec reteta asta la favorite. Ce bun trebuie sa fie ...
la 21.10.2012, 07:45
la 21.10.2012, 08:08
Sidy,daca pui guguluful la bataie, dau eu cafeaua
la 21.10.2012, 08:35
Vin si eu,cu toate ca pana la Oradea o sa se raceasca
la 21.10.2012, 09:01
arata f bine!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking