Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

Postat de hashul in Prajituri
21 Apr 2013 | 7495 vizualizari
Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

Foarte simplu de facut si foarte gustos!

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 50 gr zahar brun
  • Pentru umplutura de branza:
  • branza dulce 700 gr - grasime de la 24 in sus :) (puteti pune si mai multa , max 1 kg)
  • zahar - 250 gr
  • faina - 3 linguri
  • oua intregi - 4 buc
  • frisca lichida - 80 ml
  • coaja de la 1 lamaie
  • o lingurita esenta vanilie
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • Pentru ornare :
  • 2 banane
  • 100 gr zahar brun
  • un baton scortisoara
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Unge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm.

Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma rotunda si apasati bine cu o lingura si ridicati si pe argini vreo 2-3 cm. Puneti la frigider pana pregatiti umplutura.

Mixati la viteza mica branza impreuna cu zaharul si faina maxim 2 min. Adaugati pe rand cate un ou si mixati cate max 30 de secunde la fiecare pana obtineti o crema. Adaugati frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mai mixati un minut si gata.

Puneti umplutura in tava scoasa de la frigider. Cuptorul il preincalziti la 170 de grade.

Lasati tava la temperatura de 170 de grade vreo 20 de min si apoi reduceti la 140 de grade si mai lasati vreo 30-35 min.

Tarta este gata cand branza este tare la atingere si cand o miscati ea trebuie sa se miste ca un jeleu.

Tarta poate fi ornata ori cu dulceata de zmeura, de afine , eu am facut rapid niste banane caramelizate.

Sa o consumati obligatoriu dupa ceteva ore pastrata la frigider. Daca rezistati...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...

Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Umplutura: Decojiti merele, le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie puneti untul, merele rase si indulcitorul. Le puneti pe aragaz, la foc mai mare, invartiti mereu. Cand lichidul a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 15:43
la 21.04.2013, 15:50
la 21.04.2013, 16:56
o bunatate!
la 21.04.2013, 17:09
imi place Cheesecake-ul
la 21.04.2013, 17:35

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking