Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

Postat de hashul in Prajituri
21 Apr 2013 | 7470 vizualizari
Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

Foarte simplu de facut si foarte gustos!

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 50 gr zahar brun
  • Pentru umplutura de branza:
  • branza dulce 700 gr - grasime de la 24 in sus :) (puteti pune si mai multa , max 1 kg)
  • zahar - 250 gr
  • faina - 3 linguri
  • oua intregi - 4 buc
  • frisca lichida - 80 ml
  • coaja de la 1 lamaie
  • o lingurita esenta vanilie
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • Pentru ornare :
  • 2 banane
  • 100 gr zahar brun
  • un baton scortisoara
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Unge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm.

Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma rotunda si apasati bine cu o lingura si ridicati si pe argini vreo 2-3 cm. Puneti la frigider pana pregatiti umplutura.

Mixati la viteza mica branza impreuna cu zaharul si faina maxim 2 min. Adaugati pe rand cate un ou si mixati cate max 30 de secunde la fiecare pana obtineti o crema. Adaugati frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mai mixati un minut si gata.

Puneti umplutura in tava scoasa de la frigider. Cuptorul il preincalziti la 170 de grade.

Lasati tava la temperatura de 170 de grade vreo 20 de min si apoi reduceti la 140 de grade si mai lasati vreo 30-35 min.

Tarta este gata cand branza este tare la atingere si cand o miscati ea trebuie sa se miste ca un jeleu.

Tarta poate fi ornata ori cu dulceata de zmeura, de afine , eu am facut rapid niste banane caramelizate.

Sa o consumati obligatoriu dupa ceteva ore pastrata la frigider. Daca rezistati...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi din albusuri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...

Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de merisor67

Chec in trei culori

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 15:43
la 21.04.2013, 15:50
la 21.04.2013, 16:56
o bunatate!
la 21.04.2013, 17:09
imi place Cheesecake-ul
la 21.04.2013, 17:35

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking