Ingrediente
- Blat
- 164 g biscuiti digestivi
- 75 g unt (82% grasime)
- Crema de branza
- 100 g ricotta
- 150 ml iaurt
- 100 ml frisca lichida
- 1 pliculet gelatina granule
- 2 linguri zahar pudra
- Jeleu de piersici
- 200 g piersici din compot
- 1 pliculet gelatina granule
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.
Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii vasului folie alimentara sau folie de aluminiu.
Prima data pregatiti blatul. Biscuiti maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti. Puneti vasul in frigider cat timp pregatiti crema de branza.
Frisca se bate bine. Separat amestecati ricotta cu iaurtul si cu zaharul. Incorporati frisca in amestecul de ricotta si omogenizati bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor si se incorporeaza in crema de branza.
Varsati crema de branza peste baza de biscuiti niveland cu grija. Lasati vasul la frigider 2-3 ore, pana se intareste crema de branza.
Pentru jeleu folositi piersici din compot. Cu un blender vertical transformati piersicile intr-un piure moale. Piureul trebuie sa fie suficient de "apos" incat sa puteti incorpora gelatina in el. Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugati-o in jeleu.
Turnati jeleul peste crema de branza si mai lasati la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste rece!
Serviti cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici (fără coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|