Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

Postat de simona72 in Dulciuri
13 Oct 2015 | 5137 vizualizari
Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

Ador cheesekace-urile, bine eu ador branza:)) deci nici nu se pune problema cat de mult imi plac prajiturile cu branza. Acesta este un cheesecake simplu, este o reteta care bantuie netul, asa zisul Cheesecake japonez. Eu am avut ceva mai multa branza si am adaptat reteta la ingredientele mele. Este simplu, usor de preparat si tot asa de usor si rapid s-a mancat:))

Ingrediente

  • 450 gr branza dulce de vaci(eu am avut proaspat facuta de mine)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • un praf mic de sare
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se adauga galbenusurile, se mixeaza pana la incorporare, cu o spatula se curate peretii vasului si se mixeaza pana la incorporarea uniforma. Amidonul se dilueaza in laptele rece, se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.Se adauga in robot, peste crema de branza. Ciolcolata alba se rupe in bucati, se pune intr-un castron, se adauga si untul si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata si untul sunt topite complet. Amestecul de ciocolata si unt topit se adauga la crema de branza. Se amesteca cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. La crema de branza se adauga 2-3 linguri de spuma de albus, se amesteca cu telul tip para, cu miscari de jos in sus pana la incorporare. Se adauga treptat toata spuma si se amesteca usor pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.

Se transfera compozitia de cheesecake intr-o tava cu fundul tapetat cu hartie de copt, iar pe margini se pulverizeaza  putin ulei. Eu am folosit o tava din silicon cu diametrul de 20 cm.

Se pune forma rotunda cu cheesecake intr-una mai mare, se adauga apa fierbinte in tava mai mare pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute, se reduce temperature la 160 grade si se mai lasa inca 15 minute, se opreste focul, se intredeschide usa si se mai lasa alte 15 minute in cuptor. Se lasa sa se raceasca complet apoi se da la frigider pentru 2-3 ore(eu l-am lasat peste noapte). Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

Postat de Constelatialeu

Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de ralu_ca

Gogosi pufoase

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2015, 09:54
la 13.10.2015, 10:02
Si mie imi plac cheesecake-urile iar ce ai făcut aici e delicios!
la 13.10.2015, 10:04
ce bine arata
la 13.10.2015, 10:10
delicios!
la 13.10.2015, 10:12
Delicios!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking