Ingrediente
- 500 g faina
- 1 plic de drojdie
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 300 g telemea de oi
- 3 oua (de casa am folosit)
- seminte
- 150 ml apa minerala
- UNS
- 2 linguri de lapte
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Amestecam faina cu sarea, zaharul, branza (o dam prin razatoare) si semintele
Facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute si drojdia, untul topit si racit. Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala (daca mai este nevoie se adauga faina sau apa). Framantam o coca pe care la final o framantam cu 2 linguri de ulei.
Acoperim si lasam cca 40 minute dupa care formam chiflele, le asezam in tava si acoperim. Mai lasam cca 20 minute dupa care le ungem cu laptele amestecat cu ulei si dam la cuptor pana se rumenesc frumos
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|