Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
16 Feb 2016 | 3593 vizualizari
Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte

Ingrediente

  • 250 grame linte
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita mustar englezesc
  • 125 grame sfecla fiarta, conservata
  • 1 lingurita cu varf hrean conservat ras
  • 1 ou mare
  • 2 linguri faina
  • 200 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • ulei de masline
  • salata

Mod de preparare

Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. 

Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.

Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in care au fost consevate sfeclele. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se pastreaza putin dressing pentru final, iar restul se amesteca cu lintea si putin din apa in care aceasta a fiert, daca este nevoie. 

Se amesteca hreanul cu oul si faina, apoi se adauga branza Cottage si se amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat. 

Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline. Cu o lingura se aseaza compozitie in tigaie, formand mici chiftele (o lingura cu varf pentru fiecare). Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. 

Se desface salata frunza cu frunza. 

Se scurge ceapa murata. 

Se imparte lintea intre 4 farfurii. Deasupra se aseaza frunze de salata, ceapa murata si chftelele din sfecla, stropind totul cu dressingul ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 16:04
la 16.02.2016, 16:15
Ce chiftelute interesante!
la 16.02.2016, 16:43
sanatos
la 16.02.2016, 19:00
la 17.02.2016, 00:09

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking