Chiftelute cu pui si legume la cuptor, cu piure de mazare

Postat de Oana in Mancare copii
13 Mai 2015 | 8563 vizualizari
Chiftelute cu pui si legume la cuptor, cu piure de mazare

Un pranz sanatos si plin de vitamine pentru cei mici!

Ingrediente

  • Chiftelute:
    • piept de pui- 500 gr
    • morcovi- 1 buc mica
    • cartofi- 1 buc mica
    • ceapa verde- 2 fire
    • usturoi verde- 2 fire
    • marar tocat- o lingura
    • patrunjel tocat- o lingura
    • cimbru proaspat- o crenguta
    • oua- 1 buc
    • pesment- 2 linguri
    • sare si piper- dupa gust
    • mix de seminte- 4-5 linguri
    • Piure de mazare:
    • mazare congelata- 400 gr
    • unt- 30 gr
    • ulei aromat de trufe- ½ lingurita
    • sare- dupa gust

Mod de preparare

  • puneti in tocatorul Breville pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiate rondele, ceapa si usturoiul verde taiate in bucati mari si maruntiti la viteza maxima 20 de secunde

  • rasturnati compozitia maruntita intr-un bol, adaugati mararul, patrunjelul si frunzele de cimbru, oul batut si pesmetul. Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine compozitia.

  • formati chiftelutele cu mainile umede si treceti-le prin mixul de seminte

  • asezati chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana devin aurii

  • intre timp pregatiti piureul de mazare. Fierbeti mazarea in apa cu putina sare, apoi o scurgeti-o intr-o sita. Puneti mazarea intr-un bol, adaugati untul si uleiul de trufe si pasati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina

  • serviti chiftelutele alaturi de piureul de mazare

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu pui si legume la cuptor, cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort aniversar Skittles cu afine

Postat de anuta

Tort aniversar Skittles cu afine

Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm. Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul...

Citeste continuarea

Omleta cu spanac la cuptor

Postat de sufletista

Omleta cu spanac la cuptor

Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin impreuna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2015, 11:41
la 13.05.2015, 11:46
Ce culoare frumoasa are piureul ala! Si eu gandeam sa-l incerc de ceva vreme...mai convins!
la 13.05.2015, 11:50
la 13.05.2015, 12:11
la 13.05.2015, 12:24
Ce bune!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking